0216 380 33 93

Proje Detay

HAVUZ KİMYASALLARI

Proje Bilgi

HAVUZ KİMYASALLARI

  • PROJE AÇIKLAMASI
  • YAPIM AŞAMASI
  • ALT YAPI PROJE

Havuz Kimyasalları
Havuzları dezenfekte etmiş olduğumuz klor kimi vakit elementer klor olarak yer almaktadır. Oksijen ve hidrojen içermekte olan karbon ve hipoklorit, oldukça daha karmaşık moleküllerin bir parçası olarak ilave edilir. Bu tip bileşikler havuz suyuna ilave edildiğinde, kendiliğinden, çoğunluk ile havuz dilinde serbest klor olarak bilinmekte olan dezenfekte maddesi olan hipokloröz asit oluşturmaktadır. Havuz sahibi olan kişiler çoğunluk ile triklor ya da trikloro-S-triazinetrion olarak da bilinmekte olan klor kullanımı sağlamaktadırlar. 
Bu klorun kullanımını sağlamalarının sebebi ise kullanım sağlaması son derece pratik, suda yavaş yavaş çözünür ve yüksek miktarda klor içeriğine sahip olmasıdır. Suya siyanürik asit ve benzeri gibi dengeleyici ilave etmek, hipokloröz asidin güneş ışınından bozulmasına karşıt korunması için destek olan kimyasallar olmaktadır. Her vakit dezenfektanların suda bulunuyor olması gerekmekte olduğu gibi bu uygulamayı gerçekleştirirken yoğunlaşmak da gerekmektedir. Yalnız bu yoğunlaşma yüzücü olan kişilerin rahat olabilmeleri adına fazlası ile düşük olması gerekmektedir. 
Klor içermekte olan bileşikler, oldukça üst seviye dezenfektanlar adına bir tek aşama olmamaktadır. Brom içermekte olan bileşikler de hipobromöz asit imal eder ve ayrıca patojenleri öldürmek adına da kullanımı sağlanmaktadır. Yalnız brom içermekte olan bileşikler yüzme havuzlarından oldukça daha fazla jakuzilerde de kullanımı sağlanmaktadır. Bu hususun nedeni ise jakuzilerde de kullanım sağladığımız yüksek sıcaklıkta bromun klordan oldukça daha kararlı durumda olmasıdır. Yeni imal edilen havuz kimyasallarında, bağırsak enfeksiyonlarına neden olabilecek, klora dayanımlı bakterileri yok etmek adına adım atılmaktadır.
Havuzlar İçin Kullanılan Kimyasallar 
Havuz suyunda uygulanması gerekmekte olan miktarlar Sağlık Bakanlığı aracılığı ile belirlenmektedir. Bu miktarlara mecburi olarak uyulması gereklidir. Havuz suyunda belli zamanlar içinde gerçekleşmesi gerekmekte olan ph değeri, klor değeri, havuz suyu ölçümü gibi bir takım testler yer almakta ve uygulanan bu testler neticesinde havuz suları adına gerekmekte olan kimyasalların kullanımı sağlanmalıdır.
Havuzun temizlenmesi adına değişik türlerde kimyasallar ve havuz temizleme ekipmanları yer alır. Bu kimyasallar ve havuz temizleme ekipmanları;
Ph düşürücü 
Ph yükseltici,
Sıvı klor,
Havuz suyu sertlik önleyici,
Söktürücü,
Kartuş topaklayıcı,
Brom tablet,
Brom toz,
Ayak dezenfektanı,
Kimyasal tabletler,
Kalsiyum hipoklor tablet,
Filtre içi temizleyici,
Havuz suyu parlatıcı,
Kışlık bakım kimyasalları,
Klor tablet,
Kalsiyum hipoklor toz,
Yosun engelleyici,
Granül klor,
Gibi türlü kimyasallar yer almaktadır. Saymış olduğumuz kimyasallar ve bunlara benzemekte olan kimyasallar sayesinde bireylerin sıhhati adına mühim olmakta olan havuz suyunun dengesi kullanılabilecek seviye durumuna gelmektedir.
Havuz Yüzey Temizleyicisi
Bireylerin havuzların hijyenik olduğuna emin olabilmesi adına öncelikli aşamada havuz içine ve suyun duruluğuna özen gösterirler. Bu husustan ötürü havuzun içinin yüzeyin hijyenik olması son derece mühim olmaktadır. Bu durum sayesinde su oldukça hijyenik görünüm sağlayacaktır. Havuz yüzeyi ne derece pis olur ise su da o derece bulanık görünür. Yüzey temizleyiciler sezon başında ve sezon sonunda temizlikte kullanım sağlanan kimyasallar olmaktadır. Ayrıca tutamaklar ve seramik yüzeyler de konforlu bir biçimde kullanımı sağlanabilmektedir. Sıvı olduğu için kullanım sağlaması pratik olmaktadır. Kullanım sağlama kapsamında bireylerin zarar görmemeleri adına bir eldiven ile kullanım sağlamaları önerilmektedir. Ayrıca derz dolguların da temizlenmesi için destek olacak tesirli bir kimyasal olmaktadır.


Sıvı Çökelticiler
Havuz temizleme işleminde sezon başlarında ve sezon sonlarında gerçekleşen temizlik yeterli olmamaktadır. Bireyler aracılığı ile devamlı kullanımı sağlandığı için vakit ilerledikçe de yeniden su pislenmektedir. Bu durumdan ötürü aralıklar ile de olsa temizlenmesi mühim olmaktadır. Bu durumda yetkililerin oldukça çok başvuruda bulundukları ise çökeltici kimyasallar olmaktadır. Bu kimyasallar havuzun içinde bulunmakta olan küçük parçalara tesir edip havuzun alt kısmına çökmesini sağlamaktadır. 10 ile 20 litre biçiminde ambalaj durumuna getirilmiş bu çökeltiler küçük ürünlerin birleşmesine ve çökmesine destek olmaktadır. Suyun içine talimatta belirtildiği ölçü kadar dökülmektedir. Ayrıca suda olan bulanıklığı da gidermek için destek olmaktadır.
Havuz Klorları
Havuz temizliğinde oldukça fazla kullanımı sağlanan ve kullanım sağlanması nerede ise mecburi olan kimyasal olmaktadır. Havuz klorları bireyler aracılığı ile devamlı kullanım sağlandığından ötürü oluşacak olan havuz suyunda bulunan mikro organizma ve yosunu engellemeye destek olmaktadır. Gün içinde ya da gün sonunda kullanım sağlanması bireylerin bir rahatsızlığa kapılmaması adına son derece mühim bir noktaya sahip olmaktadır. Sıvı olarak bulunmamakta olsa da toz ya da tablet olarak satış için sunulmaktadır. Su içerisinde anında çözülüp aktif duruma gelmektedir. Yalnız özen gösterilmesi gerekmekte olan mevzu ise bu kimyasalın kullanım sağlanması adımında havuzda diğer bir kimyasal madde kullanım sağlanmaması gerekmektedir. Örnek verir isek; havuz parlatıcısı ile kullanım sağlanması ve bağlantı kurması durumunda yangına neden olunabilmektedir. Tek tek madde ile bağlantı kurduğunda zararlı gazları meydana çıkarmakta olmaktadır. Bu durumdan ötürü çocukların erişemeyeceği bir biçimde saklanması gerekmektedir.
Yosun Önleyiciler
Havuzda oldukça sıklık ile karşılaşılan sorun yosunlar olmaktadır. Suyun devamlı olarak durması ve akmamasından ötürü havuzlar yeterli ölçüde de temizlenemez ise yosun oluşması mümkün olmaktadır. Bu kimyasal ise bu yosun oluşumlarını engellemek adına kullanımı sağlanmaktadır. Yalnızca havuz suyunda değil de ayrıca göl suyu ve deniz suyunda da kullanım sağlamaya mütenasip olmaktadır. Havuz suyunun oldukça daha sıhhatli ve temiz duruma gelmesini sağlamakta olmaktadır. Özen gösterilmesi gerekmekte olan bir unsur ise direkt vücut ile bağlantısında ya da kıyafetler ile bağlantısında kesinlik ile bol su ile temizlenmesi ve yıkanması gerekir.
Havuz Parlatıcıları
Havuz suyu bireylerin havuzun temiz ya da pis olması taktirinde bulunması adına oldukça fazla tesir eden etmen olmaktadır. Bu durumdan ötürü suyun temiz olması ve gerekmekte olan renkte olması mühim bir mevzu olmaktadır. Havuz parlatıcısı ise tam da bu mevzuya çözüm getirmektedir. Sıvı olarak sunulmuş olan bu malzeme 100 m3 suya ortalama olarak 1 L dökülmesi ile uygulama son bulmuş olacaktır. Yalnız oldukça fazla kullanım sağlanması zararlı olmaktadır. Bu durumdan ötürü bireylerin haftada 1 kez kullanım sağlamaları doğru olacaktır. Kullanma sırasında havuzun kullanım sağlanmasına izin verilmemesi herhangi bir tersliğin önüne geçebilmektedir. Havuzda bulunmakta olan partiküllerin filtre de tutulması için destek olacaktır. Başka kimyasallar gibi havuzun tabanına çökerek kötü bir görünüm sağlaması için önlem olmaktadır. Masmavi ve dur bir su avantajı sağlayacaktır. Son derece de hesaplı bir bünyeye sahip olmaktadır. Bu durumdan ötürü de oldukça çok seçimi yapılmaktadır.
Havuz Kimyasallarının Önemi
Havuzların pislenmesi kullanım sağlamaya ve hava şartlarına dayalı olmaktadır. Genellik ile yaz dönemlerinde bireylerin havuz kullanım sağlaması çoğalmaktadır. Bu durum da havuz kullanma sıklığına ve havuza girmekte olan kişi sayısına uygun olarak oldukça hızlı bir biçimde havuz suyunun pislenmesine neden olmaktadır. Hava şartı ile gerçekleşmekte olan pisliğin geneli rüzgar nedeni ile tozların, kurumuş yaprakların havuza taşınması ile ya da yağmur yağması ile havuz sularının taşması etrafındaki pislik ve kalıntıların havuzun içine taşınması ile gerçekleşir.
Havuz suyunun ph değerini ve havuzun bakımını Sağlık Bakanlığı düzenler. Bu düzenlemeleri bütün havuz sahiplerinin yapması mutlaka mecburi olmaktadır. Bu nedenlerden ötürü havuzun temel gerekmekte olan kontrollerinin ve bakımının gerçekleşmesi mecburi duruma gelmiş olmaktadır.
Havuz Kimyasallarının Avantajları
Havuzun yapımını gerçekleştiren firmalar yapımı gerçekleşen havuz niteliğine ve birey çerçevesinden kullanım sağlanmasına özen göstererek havuz yapımını gerçekleştirmelidir. Havuz yapımı gerçekleşir iken kullanımını sağladığımız malzemeler kadar yapımı gerçekleştikten daha sonra kullanım sağlayacağımız ürünler de havuz niteliğini ve kullanışını sağlar. Havuz kimyasalları havuz sularının dengelerini uzun vakit kontrol altında tutmakta ve uygulaması da son derece pratik olmaktadır. Havuzlar da kimyasal kullanımı sağlanmadığında bireylerin sağlıklarında sıkıntılar çıkmaktadır.
Havuzda kullanımı sağlanan havuz kimyasal maddeleri bireyin sağlığı bakımdan son derece avantaj sağlamaktadır. Ve de bu kimyasal madde avantajı havuzlar da değişik miktarlarda değil de aynı miktarlarda sağlanmaktadır. Bir başka avantajı ise havuzun sizin adınıza son derece kullanışlı ve uzun ömür boyunca kullanımını sağlamaktır.
Havuz Kimyasalları Ve Kullanımı
Havuzu sıhhat bakımından konforlu kullanımını sağlayabilmek adına sürekli olarak havuz bakımı ve temizliği gerçekleşmesi gerekir. Öncelikli olarak havuz kimyasalların kullanım sağlanması özen gösterilmesi ve dikkat edilmesi gerekmekte olan mevzudandır. Havuz kimyasalları içinde ph düşürücü kimyasal ürünler oldukça fazla kullanımı sağlanan ürünlerden bir tanesi olmaktadır. Mikro organizmaların ph düzeyi yüksek olan havuzda oldukça daha fazla çoğalması muhtemel olmaktadır. Aynı zamanda ph düzeyi düşük olan havuzda da mikro organizmaların çoğalması görülmektedir. Havuzlar için ph yükseltici ve düşürücü malzemeler 100 m3 olan bir sahada 1,5 kg su ile karışımı gerçekleşerek uygulanır. 
Havuz yüzeyine her hafta sürekli olarak sıva çöktürücü kimyasalın uygulanması gerekir. 10 gün arayla da kartuş çöktürücü malzeme uygulanması gerekmektedir. Havuz yüzeyini temizlemek adına kullanımı sağlanan kimyasal malzemeler sürekli olarak havuzun duvarına uygulanması gerekmektedir. Genel olarak her 1 ölçü 25 L su ile karıştırılıp uygulanmaktadır.
Havuz Kimyasal Fiyatları Uygun Mu?
Temiz ve sıhhatli bir havuz sağlamayı tercih eden bütün bireylerin aklına gelmekte olan sorulardan bir tanesi de malzeme fiyatı olmaktadır. Siz değerli müşterilerimizin memnuniyetlerini önemsemekte olan İdeal Havuz firmamızın havuz kimyasal fiyatları malzemenin hususiyetine uygun olarak farklılık göstermektedir. Firmamız ile iletişime geçerek son derece daha ayrıntılı bilgilere sahip olabilirsiniz.
İdeal Havuz firması olarak değerli müşterilerimize havuz temizliğine dair gereksinim duyacağınız ya da gereksiniminiz olan tüm malzemeleri pratik bir biçimde elde etme imkanına sahip olmaktayız. Böylece bütçelerinize oldukça ağır gelmeyecek bir biçimde havuz temizliği işleminin sağlanması için mühim katkı sunmaktayız. Bu husus ise İdeal Havuz şirketi olarak bizi son derece memnun etmekte olmaktadır.

İletişim Bilgileri

  • Adres :

    Tavukçuyolu Bayraktar bulvarı Cad. Sarıgelin Sokak No: 40/1 ÜMRANİYE/İSTANBUL Merkez: Perpa Ticaret Merkezi B BLOK KAT:9 İstanbul / TÜRKİYE

  • Tel :

    0216 380 33 93

  • Fax :

    0216 380 33 93

  • E-mail :

    info@idealhavuz.com

İdeal Havuz

© 2016. İdeal Havuz www.idealhavuz.com

Whatsapp Destek

Taner KİZİR

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?