0216 380 33 93

Proje Detay

HAVUZ TUZ CİHAZI

Proje Bilgi

HAVUZ TUZ CİHAZI

  • PROJE AÇIKLAMASI
  • YAPIM AŞAMASI
  • ALT YAPI PROJE

Bakır İyonizer + Tuz Klorinatör

 

Tuzlu su sistemi- tuz klorinatörü ve iyonizer artı tuz klorinatörü

Düşünce çok basittir: Beraber düşünelim.

- Ben tuzlu suda yüzmek istiyorum.

- Tuzlu su klorinatörü alacağım. Piyasada yerli ve yabancı üreticiler var.

- Yerli üreticiler.

- İthalatçılar.

- Fiyatları nedir?

- Cihazların özellikleri nedir.?

- Eşit olan özellikleri kaça alacağım, uygun şartlarda alıyor muyum?

- Çalıştırma sırasında enerji gideri nedir?

- Başka hangi kimyasallara ihtiyacım olabilir?

- Garanti kaç yıldır neleri kapsar?

- Serviste ne kadar beklerim?

- Şu an senden bu ürünü satın aldım, bana bozulan parçaların fiyatı kaça mal olur?

- Sarf malzemesi olan elektrodların fiyatları nedir?

 

Bunlara bir puan vererek değerlendirmeli ve tercihinizi yapmalısınız.

 

Bunu tek başına yapmak çok zor ve kafa karıştırıcı gibi görülebilir. Haklıda olabilirsiniz.

 

Çünkü piyasa genelinde düzinelerle farklı özellikleri olan ve bu özelliklerinde kombinasyonlarında yüzlerce farklılıkları olan ürünler var.

 

İDEAL HAVUZ Bu önerileri size sunarken sizin gibi düşünmeye çalışıyor. Aynı ortak payda da birleşiyor. Kaliteyi, çocuklarımızın geleceği için alacağız, soframızda her şey var, ancak hangisi daha ekonomik diye sizin adınıza kendimize soruyor ve size yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hatta bu yazıları yazarken unuttuğumuz atladığımız bir şey kalırsa, buradan başkalarına daha iyi bilgiler aktarmamız için bizimle paylaşmanızı da istiyoruz. Tüketici olarak, harcadığınız her TL nin, havuzunuza ne kadar performans sağladığını göreceğiniz ürünü almanıza, tabii ki izninizi alarak hizmet vermeye çalışıyoruz.

 

Puanlama yaptığınızda, yüksek değer puan alan ürün belki de en ucuz olan ürün olarak karşınıza çıkacaktır. Bu durumun aksi olarak da düşük puanınızı alan üründe çok yüksek fiyatla karşınıza çıkabilecektir. Neticede, belki de şaşıracaksanız. Ancak, pazarlama stratejilerinin sizin bu metodunuz karşısında iflas ettiğini de göreceksiniz. Burada tek düşüncemiz ve müşterek hedefimiz makul fiyatla, yüksek performanslara sahip ürünü almak ve yüksek fiyatlı düşük performanslı ürünü de reddetmektir. Unutmayın. Bazı sistemler oldukça makul bir fiyata çok geniş bir dizi fonksiyon sunar.

 

(Sistemin Fiyatı) + (Yedek parça:Elektrod Maliyeti. ) + ( Tuz Maliyeti ) +(Güçsarfiyat değeri)           Saatte üretilen klor x Garanti zamanı ) ( Kimya Fiyatı ) ( İşlevsellik faktörü ) ( Risk Faktörü 5 )

 

Yapılan büyük ve sistemli reklamlar üretici maliyetlerine yansır. Üreticiye göre değişmek üzere * Satış miktarı artarsa sürümden kazanarak fiyatını arttırmaz veya talep arttıkça fiyatını da arttırır. Akıllı bir üretici ise reklamlar ile satışını arttırırken piyasa fiyatları yanında veya az altında kalmalıdır.

 

Elektrodların garantisi, yenilenme maliyeti, sağlıklı iş gördüğü saat  (zaman) süresine bağlıdır. Genelde yarım gün 2 yıl garanti verilir. Bu durumda açık havuzlarda elektrod ömrü minimum 2-3 yıl maksimum 4-5 yıldır. Kapalı havuzlarda minimum 6-7 ay maximum 13-14 aydır. Bunu tekrar yenilerken değil, o anda ürünü satın almaya karar verdiğiniz sırada, üreticiye sormalı ve fiyatını almalısınız.

 

Havuzunuza atılacak tuz miktarı da, azda olsa bir maliyettir. Toplam tuz miktarını üreticiden aldığınız cihazın performansı belirler. Atılan tuz suyun iletkenliğini arttırır. Çok fazla tuz atılması havuzun derzlerine ve bağlantı elemanlarına zarar verir.  Bu sebeple Amerika' nın Florida eyaletinde yasaklanmıştır. Kimi firmaların cihazları 1 ton suya 2-3, 6 kg da sınırlı iken, kimi üreticilerde 4-5 kg ile 5-7 kg arasında tuz atılmasını ister. Çünkü cihaz ancak o zaman performanslı olarak üretim yapar. Kimi firmalarda, suyun tuzluluk oranını minimum 3 kg/m3 olmak şartıyla size bırakır. Tesisatınız yeterli derecede korozyana karşı koyacak malzeme ile donatılmış ise isterseniz deniz suyu ile (yani 35 kg bir ton suya) havuzunuzu doldurabilirsiniz.

 

Garanti:

Her üreticinin verdiği garanti değişik olabilir. Bu değişiklik üreticinin kendine ne kadar güvendiğini yansıtan bir derecedir. Bir tuzlu su klorinatöründe elektrolitik hücrenin ömrü birinci derecede öneme sahiptir. Elektrolitik hücrenin gerekli zamandan daha sık değiştirilme zorunluluğu, uzun vadede, şimdiye kadar yaptığınız, geleneksel klor serpme işleminden daha fazla para harcamanız anlamına gelir. Tek faydası devamlı kontrol altında tutulan bir sisteme sahip olmanızdır.

 

Tuzluluk Aralığı:

Tuzluluk oranını siz seçebilmelisiniz. Bir karışım hazırlatın ve tuzluluğu seçin. 1 Litre suya 2 gram tuz atın ve tadın. Arttırarak devam edin. Göz suyumuzun tuzluluk oranı 4 tür. Tercihinizi yapın. Seçtiğiniz oranda cihazın çalışıp çalışmadığını öğrenin. Bu sizin zevkiniz olan seçimden sonra ekonomisini düşünüyorsanız,  arıtmada kullanılan rafine kaya tuzu fiyatını öğrenin. Ne kadar zamanda tuz ihtiyacımız olur diye soracaksınız, kayıp çok azdır. Suya atlamak, taşırmak, ıslak mayo üstünde kuruyan su ve ters yıkama yaparken lüzumundan fazla zaman kullanmak,  sudaki tuzluluğun kaybolmasına etkendir. Suyu  tattığınızda tuzluluğu hissettiğiniz nokta suda 4500 ppm tuz oluşmuş demektir. Her üreticisi sudaki tuzluluk oranını size tavsiye edebilir. Sizde deniz suyu tuzluluğunda yüzmek isteyebilirsiniz. Tercih sizin olmalıdır.

 

Kontroller:

Tuzlu su klorinatör cihazlarında kontroller ya analog yada dijital olabilir. Analog kontroller genelde suyun tuzluluğunu algılar, göstergesi olur ve aç-kapa baskılı butona  veya sağa-sola çevrilen anahtara sahiptir. En iyisi dijital sistemlerdir. Düşünerek yapılmış programlanmış belirli bir akla sahiptir. Otomatik olarak harekete geçtikleri gibi size ilerde gerekecek olan bilgilerle donatılmıştır. LCD ekranlarda her an izleyebileceğiniz sabit veya kayar yazı ile size bilgiler verir veya çeşitli renkte LED ışık göstergeleri ve altındaki yazılarla sizi bilgilendirirler.

 

Kendi Kendini Temizleyen Hücre ve Elektrodların dizaynı:

Tuz moleküllerini parçalayarak,  klor imalatı yapan elektrotlar çalışırken kendi üstüne kalsiyum ve diğer mineralleri çekerler. Ancak en modern tuzlu su klorinatörlerinde, kendi kendini temizleyen bir işlev vardır.   Kendi kendini temizleme, en yaygın ve en çok kabul edilen bir yöntemdir. Diğer yöntemlere göre mecburi olarak elektrod fazlası vardır. Aldığı akım belirli zamanlarda ters yönde gelir. Bundan dolayı sistemin adı  TERS POLARİTE SİSTEMLİ diye anılır. Sistemde kutuplar yön değiştirdiği andan itibaren üstüne çektiği bir takım mineraleri serbest bırakır ve kendini temizler. Ancak bu durumda bile elektrodlarda tutunan bir takım mineraller vardır. Bu sebeple elektrodları hücreden çıkarıp temizlemeniz gerekir.

 

Not: Bilhassa kireçli sularda, SEZON İÇİNDE AYDA BİR SEFER TEMİZLENMELİDİR. Temizlenmesi çok kolaydır fazla zamanınızı almaz ve maliyeti yoktur.

 

 

NASIL TEMİZLERİM? Üretici firmaya sorunuz.

 

Süper-Klorlama

Tuzlu su,  klor jeneratörleri, afaki durumlar için, havuzda ani kirlenmeye karşı koymak ve acil klor ihtiyacı için, ŞOKLAMA yapmaya hazır olmalıdır. Bunu firmaya sormalısınız. Satın aldığınız cihazın gücü o ana kadar kullandığınız güçte midir? Yoksa arada bir sizin bu geçici ihtiyacınızı görecek saklı yedek bir gücü var mıdır? ŞOKLAMA her zaman ihtiyaç duyduğunuzda kullanabileceğiniz silahınız olmalıdır. Kimi cihazlarda ŞOKLAMA yazısı olan bir buton vardır. Bu belirli zamana ayarlanmıştır. Kullandıktan sonra kendini korumaya alır ve kapanır. Siz ancak belirli bir zaman sonra ölçümünüzü yaptığınızda ihtiyaç halinde tekrar kullanabilirsiniz. Bunu üreticiye sormadan yapmayınız, cihaza zarar verebilirsiniz. Ancak havuzun mutlak ihtiyacı olduğunda bu düzeneği kullanmalı veya manuel olarak bu ihtiyacı karşılamalısınız. Kimi üreticilerde bu manuel olarak sizin şoklama butonuna basmanıza ve zamanı kendi tercihinize göre yapmanıza müsaade edilmiştir. Kimi üreticilerde ise bu sistem yoktur.

 

Berrak ve Şeffaf  Hücre

Birçok üretici elektrodları şeffaf bir hücre içine yerleştirir. Genelde bunun için bilinen üretimin olup olmadığını o bölümde oluşan klor gazını takip etmek için düşünülürse de bu yanlıştır. Tabiidir ki onu görmek isteyen de olabilir. Ancak, asıl olan o noktada üretilen klor görünüyor ise , eğer mümkün ise o noktada suyun daha şiddetle geçmesi sağlanmalı ve görünmemelidir. Çünkü şeffaflığın asıl sebebi elektrodların arasına gelen yapışmış pislikleri ve minerallerin izlenmesi ve temizlenmesi içindir. İkinci hedefi de görünmemesi için akışkan suyun tazyiğini arttırıp üretilen klorun hat boyunca fazla zaman kaybetmeden uygun bir şiddetle havuz suyuna enjekte etmektir. Bu şekilde klorun havuz suyuna kayba uğramadan girmesi sağlanmış olur.

pH Kontrolleri

Satılan cihazların genelinde pH kontrolü yoktur. Bunu kontrol etmeyi size bırakmışlardır. pH kontrollü sistem yapanlarda benim ayrıcalığım olsun deyip ARGE yapmadan ürettikleri cihazlarda çıkan arızalarla karşılaştıklarından, ya üretimi durdurmayı tercih etmişler yada şikayetleri duymazdan gelip piyasada görünmez olmuşlardır. Cihaza, genellikle pH algılama cihazı ile küçük bir dozajlama pompası koyup, diğer malzemeleri dışarıdan tedarik etmenizi sağlamışlardır. Kimya dolu tank makine dairesinde koku yapmakta ve bağlantı elemanları arasındaki kimyasal sızıntı hem insana hem de cihazın kendisine, dozaj pompasına açıkta olan fittingsler ile derzlere zarar vermektedir. Bunun ötesinde  hortumların bağlantısı, kimya tankı temini size bırakılmaktadır. Sahada rastladığımız, eleman sıkıntısı çekilen yerlerde kimyayı bu tanklara dökmek çok zor olduğu gibi, asit doldurma sırasında tankı devirip kazaya sebep veren bir çok işletme izledik. Sarfiyatı çok olduğu için hazır büyük tanklarda satılan bu ürünü yerine yerleştirmek çok zahmetli olmaktadır. Aslında pH kontrollerini haftada bir kere yapıp fazla ve eksik durumlarda ufak miktarlarda serpmek sandığınız kadar ne zor nede zaman alıcıdır. pH ayarlamak aslında giderlerinizi minimize etmek için tahmin edilemeyecek kadar çok gereklidir. Ancak sizi haftada veya ayda bir, birkaç dakika uğraştıracak bir operasyon   için birkaç bin dolar harcama yapmaya gerek var mıdır?

 

SATIN ALDIĞINIZ OTOMASYON SİSTEMİNİN FAYDALI OLABİLMESİ İÇİN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Sistemi satın alırken, ürünü satın alacağınız firmadan sorular ve keşif bekleyiniz. Size sadece ürünü satmaya çalışmamalı. Denge tankı ile beraber havuzun tonajı, pompanın sağlıklı olup olmadığı, pompanın debisi, havuzunuzdaki nozul sayısı, skimmer sayısı, taşmalı havuz ise taşma her tarafta var mı, boru çapları ve dirseklerin adedi, filtrenizin kapasitesi ve içinde kullanılan filtrasyon malzemesinin ne olduğu ( Kum, Zeolit, Cam ) Ne zaman değiştiği, Havuz suyunun nevi( şebeke, dere, artezyen, deniz suyu ve varsa normaldeki tahlili) havuzda yüzenlerin,  maksimum doluluk oranı önemli soru ve cevaplar olacaktır. Satıcı,  bu verilere göre size cihaz tavsiye edecektir.

 

Vektör Jet:

Vektör Jet standart sirkülasyonda görülen bir takım hataları ufak bir operasyonla iyileştirme için kullanılır. Havuzunuz yapım aşamasında iken, sirkülasyon hesapları yanlış yapılmış olabilir veya birkaç nozul tıkanmış da olabilir. Taşmalı ise dengesiz skimmerli ise sayısı az veya konumu yanlış olabilir.  Bunların telafisi için ufak sirkülasyonlarla bile belirgin hedeflere varmak mümkün olabilir. Hedefiniz havuzunuzda sirkülasyonun az olduğu bölümleri tespit edip, ona göre hazır veya sizin yaptıracağınız bir sistemle daha iyi bir sirkülasyon temin etmenizdir. Havuzun dibinde kalan, veya belirli noktalara erişemeyen klor, veya karışıma giremeyen tuzu aktif hale getirmek hedeftir. O noktalardan suyu alıp başka noktalara karıştırarak hedefimize ulaşırız. Satılan hazır cihazlar olmuyorsa sizin hayal edip geliştireceğiniz herhangi bir cihazda olabilir. Bu sağlayacağınız sistemle satın aldığınız cihazın verimliliğini tahmin edemeyeceğiniz kadar çok arttırabilirsiniz. Aynı zamanda buraya sarf edeceğiniz parayla, arttırdığınız verimlilikten dolayı , daha kısa zaman çalıştıracağınız sistem pompasına ödediğiniz elektrik sarfiyatıyla da, yapacağınız yatırım, size en kısa zanda geri döner.

 

Akış Sensörü:

Aldığınız tuz klorinatör cihazının ömrü için, sistemin içinde akış sensörü olması gerekir. Akış sensörü,  pompa çalıştığı zaman, sensör üstüne doğru gelen suyun belirli debide akışını algıladıktan sonra cihaza  çalış komutu  gönderir. Böylece pompa arızalı olup belirli bir su miktarını gönderemediğinde cihaza çalış komutu gelmeyeceği için cihazı korumuş olur. Doğru olan sistemin bu şekilde çalışmasıdır. Ancak,   piyasada  satılan cihazların ancak % 20 si bu şekilde çalışmaktadır.

 

Neden Tuzlu Su Klorünatörü ile Klorlama?

Klor Giderini% 100 ortadan kaldırır. Artık pahalı, kansorejen, solunum yollarına dokunan  tehlikeli sıvı veya granül havuz kimyasallarını ve kloraminleri kullanmak veya depolamak durumunda kalmazsınız Ciltte kurumaya neden olan, saçları ağartan ve mayoları solduran, çevreye koku saçan, gözlerde yanmaya sebep olan durumları yok eder. Modern tuzlu havuzlarda % 0, 3-0, 4 yoğunlukta,  gözyaşlarımızın tuzluluk oranı kadar tuz atılır. Bu oran tam otomatik çalışma sağlar. Tuzlu su havuzunda,  pırıl pırıl ve  berrak su oluşur. Yalnız başına günlük bakteri çoğalmalarını önleyemez, ancak önlemeye yardımcı olur.

 

BİZİM CİHAZIMIZ:

Tam olarak vazifesini yalnız başına yapması için bu sisteme İYONİZER ilave ettik. Klor bölümü sizin klor ihtiyacınızı sağlarken, İyonizer bölümü de havuz suyunda oluşan bakterilerin imhası ile uğraşır ve suyunuza parlaklık verir. Bildiğiniz gibi piyasada sadece İYONİZER veya TUZ KLORÜNATÖRÜ olarak satılan bu cihazların yerine birbirini tamamlayan bu iki ayrı cihazı biz tek cihaz olarak imalatını yaptık. Size tavsiyemiz, sizin alım maliyetinizi arttırmayacak, sizin ve yüzen dostlarınızın huzurla yüzmesini garanti eden KLOR+İYON veya OKSİJEN+İYON sistemidir. Sistemin Kolay ve Hızlı Kurulumu vardır. Tüm havuz yüzeyleri için uygundur. Mevcut ekipmanlar ile çalışır ve bir saat içinde kendiniz bile yaparsınız! Kanıtlanmış Teknolojidir.  0, 3-0, 6 seviyesinde kloru olan, neredeyse Saf ve Doğal bir Suda yüzmenin keyfini yaşarsınız! Size zamandan ve harcamalarınızdan tasarruf sağlar. Ne yapacağınızı düşünmezsiniz.  Problem olarak sadece artma temayülünde olan pH düşürmeye çalışırsınız. 15 günde bir 15 dakikanızı alır. BEN PH İLEDE UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM DERSENİZ BİZ ONUDA SİSTEMİN İÇİNE DAHİL EDERİZ.

 

 

Tuzlu su havuzları,  1980 yılından bu yana 35 yıl boyunca denenmiş kendini ispat etmiş bu branşta kullanılan, ozonlama, ultraviole gibi sistemlere göre satın alırken maliyeti düşük ve kullanırken de kıyaslanmayacak kadar maliyeti olmayan verimli, güvenilir ve rekabet ortamında, şimdi her zamankinden daha ekonomiktir.

İletişim Bilgileri

  • Adres :

    Tavukçuyolu Bayraktar bulvarı Cad. Sarıgelin Sokak No: 40/1 ÜMRANİYE/İSTANBUL Merkez: Perpa Ticaret Merkezi B BLOK KAT:9 İstanbul / TÜRKİYE

  • Tel :

    0216 380 33 93

  • Fax :

    0216 380 33 93

  • E-mail :

    info@idealhavuz.com

İdeal Havuz

© 2016. İdeal Havuz www.idealhavuz.com

Whatsapp Destek

Taner KİZİR

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?