0216 380 33 93

Proje Detay

OZON HAVUZ DEZENFEKSİYON

Proje Bilgi

OZON HAVUZ DEZENFEKSİYON

  • PROJE AÇIKLAMASI
  • YAPIM AŞAMASI
  • ALT YAPI PROJE

Ozon (O 3 ) çok etkili bir dezenfeksiyon maddesidir ve yüzme havuzlarında klor ve brom içeren dezenfeksiyon kimyasallarının yerini almak için kullanılabilir . Ozon kullanımının diğer yüzme havuzu tedavi ajanlarına göre avantajı, yüzme ortamının önemli ölçüde artacağı gerçeğidir.

Ozon kullanımı, kloraminler ve trihalometanlar gibi klor veya brom içeren yan ürünlerin oluşumunu engeller. Ozon, halihazırda oluşmuş istenmeyen klorlu yan ürünleri bile parçalayacaktır. Bu, kırmızı göz ve solunum problemleri ile ilgili sorunları azaltacaktır. Ozon, daha parlak ve daha temiz bir banyo suyu verecektir.

Ozon kullanımı, yüzme havuzu işletmecisi için daha az tatlı su değişiminin gerekli olması avantajına da sahiptir, bu da ısıtma maliyetine büyük bir etkiye sahiptir.

Bazı teknik detaylar:

Ozon, etkili bir dezenfeksiyon ajanı olmasının yanı sıra, kum ve aktif karbon filtrenin performansını artıracak bir pıhtılaşma ajanıdır.

Ek su arıtma tekniği: ozon

Güçlü oksidasyon ve dezenfeksiyon mekanizması nedeniyle ozon, yüzme havuzu suyu arıtımı için çok uygundur. Güvenlik önlemleri, ozonun yalnızca ek önlem olarak kullanılmasına izin verilmesine neden olur.

Ozonun filtrasyon için uygulanması; filtre ve pıhtılaştırıcı veriminin artması

Ozon mekanizmasını en iyi şekilde kullanabilmek için, pıhtılaştırıcı eklenmeden önce filtreye ozon enjekte edilir (şekil 1) . Filtrelemeden sonra, sistemde kalıntı konsantrasyon olarak kalması için bir klor ürünü eklenir. Ozon ile birleştirildiğinde eklenen klor miktarı daha az olacaktır.

Faydaları: Suyu su ile arıtarak filtrenin verimini arttırır.
 

 

İletişim Bilgileri

  • Adres :

    Tavukçuyolu Bayraktar bulvarı Cad. Sarıgelin Sokak No: 40/1 ÜMRANİYE/İSTANBUL Merkez: Perpa Ticaret Merkezi B BLOK KAT:9 İstanbul / TÜRKİYE

  • Tel :

    0216 380 33 93

  • Fax :

    0216 380 33 93

  • E-mail :

    info@idealhavuz.com

İdeal Havuz

© 2016. İdeal Havuz www.idealhavuz.com

Whatsapp Destek

Taner KİZİR

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?