0216 380 33 93

Proje Detay

SÜS HAVUZU

Proje Bilgi

SÜS HAVUZU

  • PROJE AÇIKLAMASI
  • YAPIM AŞAMASI
  • ALT YAPI PROJE

Süs Havuzu
Süs havuzu inşa ettirmeyi arzu etmekte iseniz bir iki alternatifiniz almaktadır. Çeşmeli ve mimari ayrıntıları yer alan bir süs havuzu inşa ettirebilir ya da klasik bahçe havuzundan bir tanesini arzu edebilirsiniz. İdeal Havuz tüm çeşit ihtiyaç adına bünyesinde uygun ve doğru malzemeyi bulundurmaktadır. Süs havuzlarının tüm nerde bulunmasını arzu etmekte olur iseniz olun sizlere has çözüm sanabilmekteyiz. Parklarda, bahçelerde ya da değişik bir ortamda bulunmakta olan süs havuzlarının yapımı tüm vakit ortamın genişliğini, yerini ve durumunu göz önünde bulundurulan bir planlama işe başlamaktır. Uygun filtreleme sistemine ilave olarak süs havuzları inşa edilir iken uyulması gerekmekte olan bir takım ana kural bulunmaktadır ve bu kuralları kesinlik ile unutmamak gerekmektedir. 
Süs Havuzu Yapımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Süs havuzları yapımı gerçekleşir iken kozalaklı ağaçtan, yaprakları dökülmekte olan ağaçlardan ve kökü güçlü olan bitkilerden yeterince uzak olması gerekmektedir. Ağaçların arasında bir alan süs havuzu inşa edilecek ise bu halde süs havuzunu koruma adına bir tür bariyer oluşturmayı düşünebilirsiniz. 
Süs havuzunun günde 4 ila 6 saat aracısız güneş ışığı alınmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Bu sayede de alg gelişmesini engellemek muhtemel bir duruma gelmektedir. Havuzların kışı büsbütün dönmelerini engellemek adına derinliğin hesap edilmesi uygun ve doğru bir şekilde gerçekleşmesi gerekmektedir. Süs havuzunun dizayn imkanlarında nerede ise herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ağaç köklerinden ve küçük kayalardan kaynaklanmakta olan hususlar için korumayı sağlayabilmek adına süs havuzlarının alt kısmına her vakit bariyer vazifesi görmekte olan bir örtü yerleştirilmesi gerekmektedir. 
Süs Havuzu Modelleri Ve Fiyatları
Bir yaz akşamında kendilerinizi su bulunan bir ortamın kenarında oturur iken düşlemeye çalışır iseniz süs havuzlarının neden bu denli mühim olduklarını anlayabilmektesiniz. Su sizleri eğlendirmekte ve sakinleştirmektedir. Bahçeleriniz ya da açık bir ortam için talep edeceğiniz oldukça çok değişik süs havuzu modelleri bulunmaktadır. Fakat bu modellerin her birini 3 mühim başlık altında toplayabilmek muhtemel olmaktadır. 
Doğal Süs Havuzları
Görünümlerin bir parçası gibi olmakta olan bu çeşit süs havuzu serbest şekilli kenara sahip olmamaktadır. Düz bir bünyede olan doğal süs havuzu son derece mühim avantajı çevresinde yer alan ortam ile uyum içinde olmalıdır. Alana has taşlar ve bitkiler ile desteklenmekte olan süs havuzu bu çerçeveye girmektedir. 
Yarı Doğal Süs Havuzları
Bir mülkün ya da ortamın çevresindeki bulunan görüntüden fikir almakta olan bu çok yaygın bilindik olan süs havuzları türü, beton, taş ya da tuğla verandaların yanlarına yerleştirilmektedir. Genellik ile mülklerin bahçesi adına son derece uygun olan alternatif konumunda olmaktadır. Serbest şekilli biçimlere sahip olması son derece mühim hususiyetlerden bir tanesi olmaktadır. 
Biçimsel Süs Havuzları
Geometrik biçimler ile tanımlanmakta olan bu süs havuz çeşidi genelde maliyeti yüksek harçlar ya da betonlar ile inşa edilmektedir. Düz bir bahçe adına son derece uygun olmakta olan biçimsel süs havuzunun son derece mühim tarafı ise içerisinde yer alan canlıların ön plana çıkmasıdır. Bu çeşit süs havuzlarında bitkilerin oldukça az sayıda kullanımı sağlandığını unutmayınız. 
Süs Havuzu Yapımında Kullanılan Malzemeler
Hareket etmekte olan su her vakit kişiye ferahlık ve huzur vermektedir. Dalgalara vurmakta olan ışığı izlemek ya da bir çeşmenin oluşturmakta olduğu sıçramaları dinleyebilmek bireyi sakinleştirmektedir. Süs havuzu bu husus adına oluşturulmaktadır ve son derece mühim olanı oldukça iyi bilinmiş bir görünüm projesinden bir tanesi olmaktadır. Bir süs havuzunun nitelikli ve görevini yerine getirmekte olduğu bir nokta olması adına kullanımı sağlanan malzemelere özen gösterilmesi gerekir. 
Malzeme: Astar
Ne derece süs havuzları astarlarına gereksinim duyulacak olduğunu hesaplayabilmek adına basit formüllerin kullanımı sağlanmaktadır. Astarların uzunlukları her zaman havuz uzunlukları ve derinliklerinin 2 katı düşünülüp hesaplanır. Astarların büyüklüğünde ise havuzların genişlikleri ve derinliklerinin 2 katı düşünülmelidir. 
Astar adına talep edilmekte olan oldukça yaygın malzeme yapay kauçuk olarak imal edilen hususi malzemelerdir. Bu malzemeleri çatı kaplamalarındaki astar ile karıştırmamak gerekmektedir. Şayet süs havuzlarında türlü canlıları bulundurmayı arzu etmekte iseniz mutlaka süs havuzları adına imal edilmiş olan malzemeleri talep etmeniz gerekmektedir. Astar adına bir başka mühim seçim ise polietilen ve güçlendirilmiş polipropilen ile imal edilmiş olan malzemelerdir. Bu hususlar başka astar malzemelerinden daha ince ve daha hafif fakat daha hesaplı olmaktadırlar. 
Malzeme: Pompa
Pompa adına bir seçim gerçekleşir iken saat başına galon ölçüsüne özen gösterilmelidir. Bu ölçü havuzların hacmine mütenasip olması gerekmektedir. Bir pompanın bir şelale ya da çeşmenin çalışmasını sağlamaktadır. Bu sebep ile pompanın bu durumu gerçekleştirebilecek kuvvete sahip olabilmesi gerekmektedir. Oldukça düşük W ölçüsüne sahip olmakta olan pompa fiyat çerçevesinden daha avantajlı olmaktadır. 
Malzeme: Filtre
Filtre suyu pislikten arındırmaktadır. Böylelikle pompaların tıkanması gibi bir sorun yaşamamaktasınız. Süs havuzlarında olası bir canlı yaşayacak ise canlılara zarar verecek kimyasalları filtre sayesinde canlılardan uzak tutabilmektesiniz. Filtre seçiminde biyolojik ve mekanik olmak üzere 2 değişik seçim yapabilmektesiniz. 
Mekanik filtre pompalara erişmeden ilk olarak pislikleri hapsetmektedir. Filtrenin sonbahar ve ilkbaharda haftada 1, yaz dönemlerinde her hafta ve kış dönemlerinde ayda 1 temizleme işlemi yapılması gerekmektedir. Biyolojik filtre süs havuzlarında olası bir canlı olacak ise kesinlik ile bulunması gerekli olan bir malzeme olmaktadır. 
Malzeme: Su Karıştırıcılar
Su hareket etmez ise süs havuzları sakin olmaktadır. Sakin olan bir süs havuzunda yosun oluşması oldukça daha sıklık ile ortaya çıkmaktadır. Bu sebep ile türlü su karıştırıcılarının kullanımını sağlamanız gerekmektedir. Bu durum adına şelale, fıskiye ya da çeşme kullanımı sağlanmalıdır. 
Süs havuzu inşa etmede seçim yapabileceğiniz oldukça yaygın su karıştırıcısı çeşme olmaktadır. Havuzların yüzeylerinden su fışkırtan ya da kişi yapımı bir süsten akmakta olan su görünüm olarak son derece ilgi çekici olmaktadır. Her bir tanesi belli bir pompa kapasitesine dayalı olarak çalışmaktadır. 
Süs havuzlarında bir görsel eğlence olmasını arzu ediyor iseniz büyüklüğünü iyi hesaplamakta olduğunuz bir şelale oluşturabilmektesiniz. Bu durumu gerçekleştirir iken pompaların galon kapasitesini hesaba katmanız gerekmektedir. Şelalenin çalışma prosedürleri son derece basit olmakta fakat şelale adına yeterli kuvvete sahip olmak gerekmektedir. 
Süs havuzlarında fıskiye olmasını arzu etmekte iseniz ayrı bir hava pompası kullanımı sağlamanız gerekmektedir. Süs havuzlarının yüzeylerini hafif bir şekilde dalgalandırmakta olan kabarcıklar ile küçük bir görsel eğlence oluşturulabilmektedir. Fıskiyelerin değişik çeşitleri ve boyutları olsa dahi esas olarak bu işi görebilmektedir.  
Malzeme: Süs Havuzu Aksesuarları
Doğal bir süs havuzu tercih ettiyseniz ve içerisinde canlıların olmasını arzu etmekte iseniz bu hususta süs havuzlarını türlü aksesuarlar ile destekleyebilme hususlarına gitmek gerekmektedir. Türlü bitkiler ve türlü balıklar süs havuzlarına renk katabilmek adına kullanımını sağlayabilecek doğal aksesuarlar olmaktadır. 
Hasır Otu: Nemli toprağa ve derinliği çok az olan sulara gereksinim duymaktadırlar. Bu sebep ile süs havuzunda pratik bir şekilde büyümektedirler. Boş olmakta olan gövdeleri ile sene boyunca kök bölgelerine ve balıklara oksijen taşımaktadırlar. 
Lotus: Derin ortamlara ya da kaplara ekilmektedirler. Su yüzeylerinin üstünde çiçek açar ve süs havuzları adına uygun bir bitkiler içerisinde bulunmaktadırlar. 
Mor Zambak: Bir bölümü su içerisinde kalan bitkilerden bir tanesi olmaktadır. Mor ya da mavi tona sahip olmaktadırlar. Bir bölümünü kapsamakta olan gölge oluşturmaktadırlar ve süs havuzlarına doğal bir renk katmaktadırlar. 
Su Sümbülü: Serbest yüzmekte olan bir bitki olmaktadır. Parlak yeşil yaprağa sahip olmaktadır. Genelde soğuk mevsimlerde yetiştiği için bütün bölgelerde kullanım sağlamak için mütenasip olmamaktadır. 
Japon Balığı: Oldukça az bakım gerektirmekte olan akvaryum balığı olmaktadır. Bulunduğu bitkiyi, yosunu ve larvayı yiyerek yaşamlarını sürdürürler. Genelde yaklaşık 10 sene yaşamaktadırlar. Bu sebep ile süs havuzu adına son derece mütenasip balıktan bir tanesi olmaktadır. 
Koi: Büyük bir akvaryum balığı olmaktadır. Genelde 40 sene yaşamakta ve süs havuzlarının boyutlarına uygun olarak büyüme hususları farklılık göstermektedir. Periyodik olarak beslenmesi gerekmektedir. Kış şartlarında yaşamlarını sürdürmeye mütenasip balıktan bir tanesi olmaktadır. 
Süs Havuzu Yapım Adımları
Bir süs havuzunu evlerinizin bahçesinin görünümünü geliştirebilmek adına mükemmel bir husus olmaktadır. Bir süs havuzunu dizaynlar iken imkanlar sınırsız olmaktadır. Süs havuzları son bulduktan daha sonra yer aldığı ortama renk katmaktadır. Aynı zamanda süs havuzlarının inşa etme süreci fazla uzun sürmemektedir. 
Süs havuzlarının inşa etme adımları projelerin büyüklüklerine ve ayrıntılarına uygun olarak farklılık göstermektedir. Yalnız her boyutta olan süs havuzlarında ortak olmakta olan belli adımlar bulunmaktadır. Tema Havuz sizlere söz vermiş olduğu gibi süs havuzlarını başarılı bir biçimde gerçekleştirir iken bu adımları izleyerek düşlerinizi gerçek yaşama sunmaktadır. 
Adım: Alanın Kontrolü
Süs havuzlarının yapılacak olan ortamın alt kısmında bulunmakta olanların bilinmesi son derece mühim olmaktadır. Bu sebep ile alan kontrolü gerçekleştirildikten daha sonra planlama adımına geçilmesi gerekmektedir. Süs havuzunun yapımı gerçekleşir iken yer altında bulunmakta olan elektrik ve su tesisatına zarar verilmemesi gerekmektedir. 
Adım: Yerin Belirlenmesi
Süs havuzlarının inşa edileceği alanın dikkatli bir şekilde tercih edilmesi gerekmektedir. Süs havuzu belli bir sahadan kolaylık ile görünüyor olması arzu edilebilir. Süs havuzu bir evin bahçesine inşa edilecek ise süs havuzunu çocuk ve evcil hayvanların oyun oynadıkları ortamdan uzağa inşa edilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda süs havuzunun güneş ışığı alabilmesi gerekli olduğu için süs havuzunu büyük ağaçlardan uzak bir alana inşa etmeye özen göstermeniz gerekir. 
Adım: Boyutun ve Derinliğin Belirlenmesi
Suların hijyenik olabilmeleri adına süs havuzlarına ait boyutların son derece iyi bir biçimde belirlenebilmesi gerekmektedir. Detaylı bir dizayn talep ediliyor ise ya da süs havuzu modellerinden bir tanesi çok isteniyor ise bu duruma mütenasip planlama gerçekleşmelidir. Tam tersi halde süs havuzu normal görevinden uzak kalmaktadır. 
Adım: Kazı İşleminin Yapılması
Kazı işlemi süs havuzları adına oluşturulmakta olan planda bulunmakta olan biçime, derinliğe ve boyuta uygun olarak inşa edilmektedir. Süs havuzunun kenarlarında yeteri kadar eğimin bırakılmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Su bitkisinin kullanımı sağlanacak ise kazı işlemi esnasında bitkinin büyüyeceği sahalar oluşturulması gerekmektedir. 
Adım: Kum Katmanının Oluşturulması
Kazı işlemi son bulduktan daha sonra kum tabakası oluşturulması gerekmektedir. Bu kum tabakası süs havuzu adına kullanım sağlanacak olan astarı koruyabilme işlevini göstermektedir. Bu kum tabakası olmaz ise tabanda bulunmakta olan sivri taşlardan ötürü astarın yırtılabilmesi mevzu bahis olabilmektedir. 
Adım: Astarın Yerleştirilmesi
Süs havuzlarında kullanımı sağlanacak olan astarın havuz adına oluşturulan ortamdan büyük olması gerekmektedir. Astarın yerleşmesi uygulaması son derece basit olmaktadır. Astar kazılmış olan sahanın merkez kısmına yerleştirilip dışarı doğru açılarak yerleştirilmektedir. Böylelikle astar yerleştirme uygulaması pratik bir şekilde son bulmuş olmaktadır. 
Adım: Su Karıştırıcısı Özelliğinin İlave Edilmesi
Süs havuzlarında istenmekte olacak olan su karıştırıcısı ne olacak ise bu hususiyetin astar yerleştirme işleminden daha sonra ilave edilmesi gerekmektedir. Şayet suyun üstünde bulunmakta olan bir şelale yapılacak ise bu planlamaya uygun olarak daha sonraya bırakılmaktadır. Tüm ne olur ise olsun süs havuzlarında bir su karıştırıcısı hususiyeti kullanımı sağlanmalıdır. 
Adım: Filtrenin Yerleştirilmesi
Süs havuzları adına uygun ve doğru bir filtre tercihi yapılması gerekmektedir. Mekanik filtre boş olan bir havuz adına uygun olmaktadır. Süs havuzunda canlılar olacak ise biyolojik filtre seçimi yapılması gerekir. Filtre süs havuzunun pislenmesine karşı bariyer olur. Ayrıca süs havuzuna yerleştirilecek olan pompanın da sağlıklı kalabilmesi adına bir önlem olmaktadır. 
Adım: Süs Havuzuna Su Doldurulması
Bir bahçe hortumu ile ya da otomatik bir sistem ile süs havuzlarına su doldurulması gerekmektedir. Süs havuzunun hususiyetine uygun olarak gereksinim duyulmakta olan su ölçüsü değişik olabilmektedir. Havuz su ile doldurulduktan daha sonra astar artık sabitlenmiş olmaktadır. 
Adım: Süs Havuzunun Tamamlanması
Süs havuzlarının kenar kısımlarının plana mütenasip olarak mimari hususiyetler ile kaplanması gerekmektedir. Böylelikle suların çevreye sıçrama yapması gibi hususlar önlenmektedir. Doğal bir süs havuzu tercih edildi ise bu duruma mütenasip bitki ve taşlar, biçimli bir süs havuzu tercih edildi ise beton kullanımı sağlanarak süs havuzlarının inşası son bulmaktadır. 
Düşlerinizdeki süs havuzlarına kavuşabilmek adına bütün bu adımları noksansız bir şekilde izleyerek ve uygulanması gerekli olan bütün şeyleri nitelikli bir şekilde uygulayabilecek bir şirket ile çalışmanız gerekmektedir. Bu noktada da Tema Havuz geçmişten bugüne erişmiş olduğu tecrübe ve deneyimi ile sizlere bu mevzuda destek olabilmektedir. Hemen firmamız ile irtibata geçerek düşlerinizdeki havuzları gerçeğe dönüştürün. 

İletişim Bilgileri

  • Adres :

    Tavukçuyolu Bayraktar bulvarı Cad. Sarıgelin Sokak No: 40/1 ÜMRANİYE/İSTANBUL Merkez: Perpa Ticaret Merkezi B BLOK KAT:9 İstanbul / TÜRKİYE

  • Tel :

    0216 380 33 93

  • Fax :

    0216 380 33 93

  • E-mail :

    info@idealhavuz.com

İdeal Havuz

© 2016. İdeal Havuz www.idealhavuz.com

Whatsapp Destek

Taner KİZİR

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?